user_mobilelogo

ster

‘Het moet nu maar eens gedaan zijn,’ denkt Bo, ‘altijd maar zagen: wees beleefd, spreek met twee woorden, op tijd thuis, je huiswerk maken, kam je haar fatsoenlijk, snoep wat minder, loop er niet zo slonzig bij.’

Zo gaat het maar door, niet alleen thuis, maar ook op school. Bo is het beu om haar ‘moet-schoenen’ aan te trekken en ze neemt een besluit, een doorslaggevende beslissing: zij wordt actrice… een filmster! Want dàt vinden een heleboel mensen zeker niet goed. Geen werk, geen toekomst, geen zekerheid. Wat kan haar het nog schelen?

Ze wil een supergoede actrice worden. Zolang alles maar gebeurt zoals zij het wilt.

In deze kunstige voorstelling zien we dat docenten het bij het rechte eind hebben en niet alleen maar doen alsof ze het beter weten. Dat er discipline, volharding en doorzettingsvermogen nodig is om iets te bereiken.

Hoe ga je om met mensen die je helemaal niet kent? Communicatie, hoe uit ik me, durf ik dat podium wel op, mensen toespreken, durven! Zelfzekerheid uitstralen…ook al sta je te trillen op je benen.

Samen met Bo en haar medestudenten gaan we op zoek naar de sterren van respect, beleefdheid, luisteren… af en toe je ‘moet-schoenen’ toch aantrekken.Voor 2de en 3de graad LO – duur 60 min.

Tekst en regie: Martien Sentjens

Muziek: Benny Verheyen

Decor en figuren: Dennis Oris

Spelers: Katrien Paques/Annick Crolla, Dennis Oris, Benny Verheyen